MedCare Pulmotrainer légzésjavító tüdőedző (9 990 Ft)

(a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
MedCare Pulmotrainer légzésjavító tüdőedző
MedCare Pulmotrainer légzésjavító tüdőedző

9 990 Ft 

Asztmatikus és légúti-légzőszervi panaszok kezelésére kifejlesztett készülék. Az asztmatikus és légúti-légzőszervi panaszok kezelése témakörében végzett kutatásfejlesztés eredményeképpen sikerült létrehozni egy olyan inhalációs és fluktuációs készüléket, mely az eddigi egyfunkciós eszközöket multifunkciós formában egyesíti.

A fejlesztés arra irányult, hogy a konstrukció az eddigi megoldásoktól újszerűbb és felhasználóbarátabb legyen. Csökkenteni kívántuk az apróbb alkatrészek lenyelésének veszélyét, valamint elértük, hogy az eszköz bármiféle külső energiaforrás nélkül használható legyen.


A PULMOTRAINER jelenleg két változatban készül: - Standard: fényes fehér PC anyagból - Gyermekeknek: transzparens kivitelben, színes alkatrészekkel.

Elődeitől eltérően ez az eszköz nem érzékeny a használat közbeni elmozdulásokra. Nem kell bajlódni a helyes szög beállításával. A menetes állító szerkezettel használat közben is állítható a működtetéshez szükséges befújt levegő mennyisége és annak erőssége. Az eszközön elhelyezett jelzések segítségével lehet a beállítást elvégezni. A beállító kart állítsa a legkisebb jelhez, ennél a beállításnál a legkevesebb levegő befújásával előidézni a vibrációs hatást. Ha a beállító karral követjük a jelzés növekedését, arányosan növelni kell a befújt levegő mennyiségét és erősségét. A beállítás erősségét orvosával egyeztesse.

Rendszeres használata  a következő esetekben ajánlott:
1. légzési panaszokat okozó idült hörghurut (chronicus - obstructiv bronchitis),
2. mucoviscoidosis (a köpet-elválasztás súlyos zavarával járó gyermekbetegség),
3. a kis, és közép nagy hörgők körülírt tágulata (bronchiectasia),
4. tüdő- és egyéb műtétek után – orvosi ellenőrzés mellett,
5. tüdőtágulás (emphyisaema),
6. tüdő - asthma (asthma bronchiale),
7. állandó köhögés,
8. produktív köhögés.

 

Termékjellemzők

  • MAGYAR TERMÉK, VILÁGSZABADALOM!
  • innovatív inhalációs eszköz, áram nélkül
  • egyedi vibrációs technika, mely a levegő kifújása közben megrezegteti a tüdőt
  • segít fellazítani a letapadt váladékot
  • használata ajánlott tavasszal és ősszel
  • javítja a tüdőkapacitást - sportolóknak, énekeseknek
  • tisztítja a tüdőt - dohányosoknak
  • bármilyen testhelyzetben, műtött beteg és gyermek is használhatja
  • NINCS MELLÉKHATÁSA!

 

Használati utasítás

Fogja a kezébe a készüléket. Lazítsa el hasi izomzatát, vegyen egy mély lélegzetet az orrán át. A belégzés végén rövid időre tartsa vissza lélegzetét, majd vegye szájába a csutorát. Levegőkifúvás hatására a speciális kialakítású mértani test amplitúdós mozgása időközi légzárást, ill. légáramlást (vibrációt) biztosít, melynek hatására a mellkasában érezni fogja a levegő ”rezgését” (ez a vibráció segít fellazítani a gyógyszerrel hatékonyan már nem eltávolítható letapadt váladékot). A kilégzés ne legyen gyors, ellenkezőleg tartson olyan hosszú ideig a rezgéssel, ameddig csak lehet. A légzés üteme legyen a megszokott, nyugalmi légzés, semmi esetre sem gyors, kapkodó. Használja a PULMOTRAINER-t 5 percig, naponta háromszor-négyszer. Az első 3 nap után emelheti a kezelések idejét 7-8 percre, majd fokozatosan tovább, míg el nem éri a 11-12 percet. Tartós, jó eredményt csak 10-15 napig tartó rendszeres használat eredményez. A készülék éveken át – a szükségnek megfelelően – minden káros mellékhatás nélkül használható. Különösen javallott a tavaszi és őszi hónapokban. A PULMOTRAINER rendszeres használata: - nagy mértékben elősegíti a sűrű, tapadós váladék kiürítését - könnyebbé teszi a légzést - javítja a gázcsere (oxigén felvétel - széndioxid leadás)hatásfokát - növeli az egy légvétellel akaratlagosan belélegezhető levegő mennyiségét.

Tisztítás, fertőtlenítés: Használat után a készüléket előbb összeszerelt, majd szétszerelt állapotban hideg folyó vízzel alaposan öblítsük ki. Ezután 2 db Neomagnol tablettát 1 liter vízben oldjunk fel és áztassuk az alkatrészeket 1-2 óráig. Az áztatási idő letelte után egy puha üvegmosó kefe segítségével az alkatrészeket tisztítsuk meg, majd folyó, meleg vízzel többször, alaposan öblítsük le. Hőhatásnak ne tegyük ki.

MedCare Pulmotrainer légzésjavító tüdőedző Kapcsolódó termékek

Aerobika OPEP oscillációs légúttisztító készülék

A készülék oscilláló (vibráló) pozitív kilégzésvégi nyomást (OPEP) hoz létre a légutakban. Az eszközön ...
27 900 Ft
Kosárba
Érvénytelen érték!
×
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. Részletek megtekintése.